..
בחר עיר :
כחובב פיצות אני תמיד מחפש פיצריות חדשות או עתיקות עליהן עוד לא שמעתי. כמובן שאל הפיצריות האהובות עלי אני תמיד חוזר. לי ולאשתי יש יום קבוע בו אנו מזמינים פיצה בשבוע (יום שני- אתם מוזמנים אבל תשאירו גם לנו) ולי ולחבר'ה יש את יום שבת בערב- יום בו כולנו נפגשים ואוכלים פיצה- כל פעם מישהו אחרר בוחר את הפיצרייה – היא יכולה להיות פיצה שכונתית או מהודרת, פיצה ביתית פשוטה, קלה, מגוונת, חריפה, שמנונית או קלאסית- היא יכולה להיות פיצה ירושלים 2 (בשכונת רמות בירושלים- אל תגידו שלא שמעתם), ג'וזפה בפלורנטין (תענוג צרוף), פיצה פצץ, פיצה עגבנייה, אמריקן פיצה כמעט חינם, פיצה בריבוע, ביצה פאי וכו'- לא משנה מהי הפיצה שבחרנו אנחנו תמיד נהנים.
אם גם אתם חושבים כמוני - שאין כמו פיצה טעימה ואם גם אתם מתעניינים ומבקשים לדעת על פיצה מומלצת ושואלים חברים מידי פעם על פיצריות מומלצות אתם מוזמנים להצטרף אלי אל המסע בעקבות הפיצה הטעימה בישראל. ראשית אספר לכם כי הפיצות הפופולאריות אותן מחפשים מרבית הישראלים הינן רשת פיצה האט ודומינוס פיצה (לפיצות הללו יש כ- 60,000 חיפושים בחודש!) עוד נתונים מעניינים הם שמעל ל- 12,000 אנשים בחודש מחפשים מתכונים לפיצה (יש מלא מתכונים ברשת) וכ- 8,100 מחפשים בצק לפיצה.
הפיצה שלנו נולדה לפני שנים רבות - כבר במאה העשירית לספירה. את הרעיון המבריק לקחו האיטלקים (ככל הנראה) מהערבים כאשר הערבים כבשו חלקים שונים בדרום איטליה. הערבים הביאו אל חלקים אלו את הפיתה שאנו מכירים. האיטלקים שלא הסתפקו בפיתה רגילה (תכלס, פיתה היא לא דבר מעניין כל כך בהשוואה לפיצה) החלו להוסיף כל מיני תוספות עד שהפיצה הפכה לפיצה האהובה עלינו. אך גם בנושא זה (כמו רבים אחרים) קיימת מחלוקת וישנם אנשים אשר מאמינים שהעם הראשון שאפה בצק בתור תחתית להכנת מאכלים היו היוונים או לחילופין - הפרסים. אם הסברה הזו נכונה הרי שהפיצה שייכת לשנים קודמות עוד יותר- למאה ה- 6 לפני הספירה.
כפי שנאמר- האיטלקים שלא הסתפקו בפיתה הוסיפו לה גבינה ולאחר שהאירופים באו לדרום אמריקה והביאו עימם את העגבנייה נוסף המרכיב החשוב - הלא הוא רוטב העגבניות, בו השתמשה השכבה החלשה - האיטלקים מנאפולי. מדוע? תשאלו- משום שהעגבנייה הייתה זולה. הפיצה נחשבה למזון של השכבות החלשות עד למאה ה-18.
מעמדה של הפיצה השתנה תודות למלכת נאפולי - מרגריטה אשר אהבה את הפיצה והחלה להגיש אותה לאורחים שהגיעו אל ארמונה. המלכה אהבה את הפיצה שהייתה עשויה מעגבניות, ריחן וגבינת מוצרלה ומכיוון ששמה של המלכה היה מרגריטה קיבלה הפיצה הזו את שמה - פיצה מרגריטה.
בשלהי המאה ה-19 כאשר היגרו האיטלקים לאמריקה, הפכה הפיצה למאכל המבוקש והאהוב ביותר בעולם - כיום מזמינים רבים פיצה משלוחים באירועי חברה, אמהות נהנות מתהליך הכנת פיצה לילדים ולבני הבית (יש מגוון מתכונים אשר מסבירים איך להכין פיצה בבית - אפשר למצוא באתר מלא מתכונים), מזמינות משלוח כאשר אין להן זמן להכין ארוחה או כשבא להן לפנק את המתגוררים בבית, ישנם מבחר קופונים לפיצה, (קופון לפיצה מאפשר לרבים ליהנות מפיצה במחירים משתלמים), מבצעי פיצה ועוד. (אם אתם מעוניינים לדעת כמה עולה פיצה תוכלו להקליד את הביטוי "פיצות השווא מחירים" במנועי החיפוש ולקבל רשימת מחירים בקלות.
נוסף על הפיצריות שהזכרנו קיימות פיצריות נוספות, ביניהן: פיצה שמש, פיצה גוטה, פיצה מטר, פיצה פדאל, פיצה קיד, פיצה גולד, טוני וספה משלוחים ועוד.
זה קרה באיטליה. אם אחת, לא עשירה במיוחד, פתחה את המקרר ומצאה בו שיירי גבינה, עגבנייה או שתיים, מעט בזיליקום. היא אפתה בצק והניחה עליו את התוספות וכך נולד אותו מאפה ממכר: פיצה. והשאר, היסטוריה. קשה לחשוב על מדינה בה אין את המאכל המשביע והמעולה הזה, קשה לחשוב על טופינג שעוד לא שמו עליו וקשה עוד יותר לחשוב על אדם שלא אוהב אותו.
פיצה מסורתית היא משהו שכמעט ולא רואים היום, גם פיצריות המתיימרות להכין פיצה מרגריטה מסורתית (מרגריטה הינה אחת הפיצות הוותיקות ביותר, שהומצא עוד באיטליה עצמה) לרב לא יעמדו במשימה. לא מעטים התיירים שנוסעים עד רומא, כדי ליהנות דווקא מהמטבח המדהים של האיטלקים- כולל המאפה הקסום. להיות ברומא ולא לאכול פיצה מרגריטה אמיתית נחשב לחטא אמיתי לאוהבי האוכל.
אז מה כבר לא שמו על הפיצה שלנו? הבסיס של הבצק נשאר, אבל השאר כולו נתון לפרשנות. במשך שנים מאקס ברנר הגישו פיצת שוקולד למשל, קיימת גם גרסה של פיצת בשר- ללא רוטב עגבניות כלל. פיצות עם רוטב עגבניות אפשר למצוא עם טופינג של גבינות שונות, ירקות ופירות שונים וגם בשר, דגים ועוף. ישנן פיצות פופולאריות יותר מאחרות, כך למשל אין חובב המאפה שלא יודע מהי פיצה פפרוני, פיצה עם תוספת גבינה או פיצה עם פטריות וזיתים שחורים.
ככל שעוברות השנים, הפיצריות המשפחתיות הקטנות הולכות ונמחקות מהעולם. רשתות הפיצה הגדולות, בהן ייצור הפיצה נעשה בפס ייצור מדויק וכמעט חסר יד אדם- תופסות מהר מאד את כלל הלקוחות של השוק. לא מדובר רק על רשתות ענק כגון פיצה דומינוס למשל, אלא גם רשתות קטנות יותר. גם ההרגל לאכול את הפיצה בחוץ, בפיצרייה, הולך והופך לנחלת העבר. רב הפיצה היום נצרכת בבית, בהזמנה. הפיצה הנו המאכל "טייק-אווי" המפורסם ביותר, בעיקר בגלל התחייבות החברות השונות לספק את הפיצה תוך 30 דקות בלבד, בעוד אוכל אחר מגיע בד"כ עד כ-50 דקות. בעולם בו הכל "כאן ועכשיו" זה בהחלט גורם מכריע בהזמנת אוכל.
הפיצרייה הראשונה עלייה נמליץ הינה פיצרייה רימיני. הפיצרייה הוקמה בשנת 1978. הקימה אותה משפחת נגה מעפולה והיא מכילה מתכון סודי. הפיצה נאפת לפני הלקוחות כך שכולם יכולים להיות בטוחים שהיא טרייה - מה שנקרא: "ישר מהתנור". הלקוחות מעידים על הפיצה כי היא טרייה, חמה וטעימה וכי השירות אדיב ומהיר ביותר. פיצה רימיני זוכה להצלחה בכל רחבי הארץ והיא זכתה להיות כלולה בין 20 מסעדות הפאסט פוד המובילות. יש לציין כי הפיצה כשרה. כתובת הפיצרייה: רח' הנשיא 20 עפולה.
הפיצרייה השנייה עליה נמליץ הינה אייסברג וולקנו. אייסברג וולקנו נמצאת בבעלותם של שני זוגות: הראשון הינו דלית ואילן בר והשני הינו עופרה ואבי גנור. הפיצריות המיוצרות במקום עשויות מחומרים טבעיים בלבד והפיצות איכותיות ודקות. הסניף נמצא בכיכר המזרקה, נמל תל אביב.
הפיצריה השלישית עליה נמליץ הינה "הפיצה"- שם מומלץ לקחת את פיצת הבית. הבצק האיכותי אינו מכיל סוכר, יש מעט מאוד שמרים ובשורה משמחת לשומרי המשקל- אין שמן. המוצרלה איכותית והרוטב עשוי מעגבניות שיובאו מאיטליה. פיצת הבית מכילה רוטב עגבניות, מוצרלה, פטריות, שום, פטרוזיליה ופרמזן ומגיעה לצד רוטב צ'ילי פיקנטי. הפיצות טריות ומוכנסות לתנור מייד עם הזמנתן והאווירה משפחתית. הפיצרייה נמצאת בבוגרשוב 51, תל אביב.
*הפיצרייה הרביעית עלייה נמליץ הינה טוני וספה- הפיצות מגיעות במשקל ומכילות בצד דק ותוספות רבות. המגיעים לפיצרייה בוחרים מלבנים ממספר סוגים ומתיישבים בחוץ- אין מה לומר, מדובר על אווירה אחרת. הפיצרייה נמצאת ברחובות דיזנגוף 267 ורוטשילד 140 תל אביב, שנקר 18 בהרצליה פיתוח.
הפיצרייה החמישית המומלצת הינה רוסטיקו - ברוסטיקו תוכלו ליהנות מבחירה נרחבת בין 7 סוגי פיצות עגולות ודקות אשר יוצאות מתנור האבן. רוטב העגבניות ניחן בטעם מתקתק, הבצק פריך וניתן לבחור בין שפע סוגי תוספות (יש אפילו פיצה מתוקה עם שוקולד וחלב!) הסניפים נמצאים ברוטשילד 15 ובזל 42 תל אביב.
הפיצרייה השישית עליה נמליץ היא רשת פיצה פצץ - פיצה פצץ מכינה בין היתר פיצה ללא גלוטן. הפיצות מתאימות לחולי צליאק. למרות שהפיצה אינה מכילה גלוטן, היא עדיין טעימה וחמה והכי חשוב לא מסוכנת ומאפשרת גם לחולי הצליאק ליהנות מפיצה טרייה ואיכותית. הרשת קיימת במגוון ערים ביניהן: נס ציונה, מודיעין, לוד, כפר סבא, טירה, תל אביב ועוד.
כפי שוודאי הבנתם, המבחר הנרחב ועצם העובדה שפיצריות חדשות מוקמות מידי תקופה גורם לחובבי הפיצה להימצא בחיפושים אחר הפיצה המושלמת באופן מתמיד. מקווה שעזרתי לכם קצת להתמקד אך זכרו - על טעם ועל ריח אין מה להתווכח (או שרק על זה ניתן להתווכח) עובדה פשוטה היא שאנו חובבי הפיצה נמשיך להסתקרן וליהנות בכל ביס – בין אם מדובר על טעם מוכר או על טעם חדש.
הבהרה חשובה : אתר שירות לקוחות מרכז עבורכם את כל הטלפונים החשובים כדי שבקליק אחד תמצאו בדיוק את מה שאתם צריכים. האתר אינו אחראי על מידע שגוי ונזק שנגרם בעקבות שימוש במידע האתר, הגולש יכול לפנות ישירות אל החברות המפורסמות באתר לקבלת מידע מעודכן, נשמח לתקן מידע שגוי.
בנוסף ניתן להשוות מחירים בין חבילות סלולר, טלוויזיה ואינטרנט, לבצע ניתוק וניוד לחברת תקשורת חדשה ואם על הדרך אתם גם מחפשים בעל מקצוע אמין ומקצועי אז ניתן לקבל עד 3 הצעות מחיר בקליק ובכך לחסוך זמן וכסף!
תקנון האתר, תנאי שימוש ומדיניות הפרטיות הפרטיות באתר :
אנו לא משתמשים בפרטי המידע שאתה מעביר כדי לשלוח לך הודעות דואר.
קבצי הקוקי שלנו משפרים את הגישה לאתרנו ומאפשרים זיהוי של מבקרים חוזרים. קבצי הקוקי שלנו משפרים את חוויית המשתמש על ידי מעקב והתמקדות בתחומי העניין שלה/שלו. השימוש בקבצי קוקי, עם זאת, לא מקושר באף צורה למידע כלשהו באתר שלנו המאפשר זיהוי אישי.
אנו לא מוכרים, סוחרים, או מעבירים בכל דרך שהיא לגופים חיצוניים את המידע המאפשר זיהוי אישי שלך. תנאי זה לא כולל חברות צד שלישי מוסמכות שמסייעות לנו בתפעול אתר האינטרנט שלנו או בביצוע העסקים שלנו, כל עוד החברות הנ"ל מתחייבות לשמור על סודיות המידע הזה.
הסכמה, באמצעות שימוש באתר שלנו, אתה מסכים למדיניות הפרטיות שלנו.